Stavimo 4 jaja kuhati 16 minuta na 64°C.
U posudu stavimo mišni sir i mlijeko i stavimo da kuha na srednje jakoj vatri dok se sir ne rastopi. Nakon toga dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da prokuha te dodamo kuzu i tapioka brašno i pustimo da kuha dok se ne zgusne. Potom posudu maknemo za vatre i sa štapnim mikserom izmiksamo sastojke. Nakon toga prebacimo smjesu u sinfon i dodamo dvije bombice zraka..
Pršut izrežemo na jednake trakice i stavimo sa strane.
Šparoge izrežemo na jednake dijelove (cca 3 cm) te ih blanširamo jednu minutu, izvadimo, ohladimo i začinimo sa soli, paprom, kvasinom i maslinovim uljem.
Složimo šparoge u obliku kruga na dno tanjura tako da ostavimo mjesto u sredini za jedan žumanjak. Dodamo pršut na šparoge i na to složimo tanko rezani tartuf. Potom odvojimo bjelanjak od žumanjka i postavimo žumanjak u sredinu. Nakon toga oko žumanjka sa sinfonom prekrijemo pjenom od mišnog sira ostale sastojke tako da dobijemo izgled jaja na oko. Po želji možemo još posoliti žumanjak i preliti ga maslinovim uljem.
Recept je objavljen na stranici Kozlović vina
Leave a Reply