Na početku nove ljetne sezone uvodimo neke konceptualne promjene. Što točno mijenjamo, čitajte u intervju na linku: http://www.journal.hr/lucija-bilandzic-5-pitanja-za-chefa-restorana-pelegrini/
U čemu je važnost degustacijskog menija, što gost u njemu otkriva i što dobiva, te od čega se sastoji Pelegrinijev degustacijski menu?
U Pelegriniju, na zahtjev gosta, degustacijski meni je moguće dobiti i za ručak i za večeru, pod uvjetom da je za cijeli stol. Njegova važnost je u tome da se putem degustacijskog menua može poznati filozofija restorana. Naš degustacijski menu se sastoji od 7 sljedova + amuse-bouche (pozdrav iz kuhinje) te ovisi o dostupnosti namirnica. U cijenu degustacijskog menija je uključena i čaša vrhunskog francuskog šampanjca Ruinart, čiji smo ponosni ambasador. Uz degustacijski menu je moguće odabrati naš prijedlog sljubljenih vina – wine pairing – i to nacionalnu ili premium selekciju. Naši sommelieri svakodnevno rade selekciju vina za degustacijski menu, imajući na umu godišnje doba te formu vina. Odlučili smo se za ovaj pristup jer smatramo da tako gostu pružamo maksimalnu vrijednost za uloženi novac.
Leave a Reply