Volimo svoj posao

Pelegrini je danas puno više od samog restorana. Kroz godine smo postali prepoznatljivi po brojnim suradnjama s malim hrvatskim proizvođačima na čijim proizvodima gradimo našu kulinarsku filozofiju.

Pokrenuli smo Chefs’ Stage – internacionalni kongres gastronomije i ugostiteljstva te osnovali zakladu Budi Foodie koja školuje mlade talente u gastronomiji.

Talentirani tim

2021. 17.5./20 4 toke Gault & Millau, Najbolji restoran – Gault & Millau

2020 – 1* Michelin, 17/20 – 4 toke Gault & Millau,

2019 – 1* Michelin, 17/20 – 4 toke Gault & Millau, 94/100 Falstaff, Grand Prix za višegodišnju izvrsnost – Dobri Restorani

2018 – 1* Michelin, 17/20 – 4 toke Gault & Millau, Najbolji restoran Hrvatske/Chef godine – Dobri Restorani

2017 – JRE Service Award 2017, Najbolji restoran Hrvatske/Chef godine – Dobri Restorani

2015, 2016 – Najbolji restoran Hrvatske – Dobri Restorani

Gastronomsko nasljeđe

Okus je kralj kuhinje, a kod nas su to prepoznatljivi lokalni okusi. Servis je isto tako izuzetno važan i zato se trudimo da naš pristup gostima bude topao te da prenesemo našu ljubav prema gastronomiji i našem Šibeniku.

Chefs’ Stage

Chefs’ Stage je internacionalni kongres gastronomije i ugostiteljstva koji organiziramo u Šibeniku. To je gastronomska platforma koja okuplja regionalne lidere i profesionalce u gastronomiji, ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Kako je bilo na Chefs’ Stage 2019, pogledajte na www.chefsstage.com

Budi Foodie

Zaklada Budi Foodie je osnovana s ciljem da omogući školovanja na internacionalnim akademijama mladim talentima u gastronomiji (kuhinji i servisu) te da im osigura karijeru u ugostiteljstvu. Želja nam je odgojiti nove generacije profesionalaca u gastronomiji i ugostiteljstvu te na taj način poboljšati hrvatsku gastronomiju. 

stipendisti 2019.:  Marina Levak, Nikolina Putica, Tibor Valinčić